Tekemistä Utsjoella

Soutupalvelu


Lohi-Aslakin Lomamökit tarjoaa myös soutupalvelua asiakkailleen. Soutajat ovat kokeneita ammattilaisia. Soutupalveluun kuuluu soutaja, vene, moottori, pelastusliivit, kalastustarvikkeet (onget, vieheet, perhot, koukku ja haavi), hyvä mieli sekä ”Herran penkki” joka on varattu soutupalvelun ottajalle. Soutajat tulevat noutamaan kalastajan mökkinsä rannasta. Soutupalvelusta on hyvä sopia etukäteen. Täältä voit tutustua lähialueen soutupaikkoihin. Kalastusluvat löytyy osoitteesta tenonkalaluvat.fi Mökkien soutualue sijaitsee Utsjoen kirkonkylän osakaskunnan alueella.

Pilkkimatkat


Talvella ja keväällä on tarjolla pilkkimatkoja tunturijärville. Lohen lähisukulainen rautu eli nieriä on ollut joskus merikala. Merenpinnan laskettua rautu on jäänyt loukkuun tunturijärville, vuosien saatossa siitä on tullu järvikala. Raudun lisäksi järvistä löytyy myös taimenia. Hyvästä kalapaikasta on mahdollisuus saada jopa 3 kilon rautu. Lapin järvivedet ovat niin puhtaita, että voi nähdä järven pohjan ja pilkkiä näykkivät kalat. Järvenjään paksuus vaihtelee talvesta ja ajankohdasta riippuen, jopa n. 1,5 metriä vahvaksi.

Riekonpyynti


Tarjolla on myös riekonmetsästysmatkoja lähimaastoon ja vähän kauemmaskin.  Hyvin opetettu koira on metsästäjän paras metsästyskaveri. Metsästysajankohdasta ja pyyntimäärästä on sovittava etukäteen.

Luonto


Jos kalastus tai metsästys ei kiinnosta, suositellaan retkiä lapin kauniiseen maastoon. Ruska-aika on luonnon ilmainen näytös, joka jokaisen tulisi nähdä kerran elämässään. Luonnon muita tapahtumia ovat mm. jään lähtö, jossa luonnonvoimat näyttävät mahtinsa ja voimansa. Luonnosta voi löytää myös muitakin taideteoksia. Raikas ilma, kaunis sää, luonto ja hiljaisuus tekevät varmasti vaikutuksen jokaiseen seikkailijaan. Kauttamme on mahdollista saada opas mukaan erämaahan päiväretkelle tai pidemmäksikin aikaa. Lumen aikana moottorikelkkakuljetus on myös mahdollinen.

Maastopyöräily

Utsjoella on erinomaiset mahdollisuudet maastopyöräilyyn. On tarjolla mm. Suomen huippumaisemia, helppokulkuisia tunturiylänköjä ja haastavia ylä- ja alamäkiä. Suoraan mökin pihasta lähtee mönkijäura tunturin päälle. Tarvittaessa voimme myös järjestää kuljetuksia lähtö- / saapumispaikoille.

Husky-ajelu

Lähin husky ajelu mahdollisuus on Tanan kylän lähellä Norjassa, n 80km matkan päässä mökeiltä. Tana Husky

https://exploreutsjoki.fi/tekemista-utsjoella/