Tekemistä Utsjoella

Pilkkimatkat

Talvella ja keväällä on tarjolla pilkkimatkoja tunturijärville. Lohen lähisukulainen rautu eli nieriä on ollut joskus merikala. Merenpinnan laskettua rautu on jäänyt loukkuun tunturijärville, vuosien saatossa siitä on tullu järvikala. Raudun lisäksi järvistä löytyy myös taimenia. Hyvästä kalapaikasta on mahdollisuus saada jopa 3 kilon rautu. Lapin järvivedet ovat niin puhtaita, että voi nähdä järven pohjan ja pilkkiä näykkivät kalat. Järvenjään paksuus vaihtelee talvesta ja ajankohdasta riippuen, jopa n. 1,5 metriä vahvaksi.

Riekonpyynti

Tarjolla on myös riekonmetsästysmatkoja lähimaastoon ja vähän kauemmaskin. Utsjoen riistanhoitoyhdistyksen alueilla riekon ja kiirunan metsästys on sallittua 20.9.-31.3. Hyvin opetettu koira on metsästäjän paras metsästyskaveri. Metsästysajankohdasta ja pyyntimäärästä on sovittava etukäteen.

Luonto

Jos kalastus tai metsästys ei kiinnosta, suositellaan retkiä lapin kauniiseen maastoon. Ruska-aika on luonnon ilmainen näytös, joka jokaisen tulisi nähdä kerran elämässään. Luonnon muita tapahtumia ovat mm. jään lähtö, jossa luonnonvoimat näyttävät mahtinsa ja voimansa. Luonnosta voi löytää myös muitakin taideteoksia. Raikas ilma, kaunis sää, luonto ja hiljaisuus tekevät varmasti vaikutuksen jokaiseen seikkailijaan. Eräopas-palveluja saatavilla.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sh2043/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420